Hummer H2 2006 Supercharged! ( 9 )

 

Bij Power Transmissie is geen opdracht te vreemd voor woorden. Zo ook met de Hummer H2. Deze machtige machine is standaard voorzien van een 6.0 liter motor met een ongehuisde prestatie van 325PK en 495 NM aan koppel. Om de bijna 3000 Kilo zware bolide nog makkelijker vooruit te trekken, is deze Hummer voorzien van een Supercharger.
Hiermee stijgt het vermogen naar een waanzinnige 450 PK en een slopend koppel van 650NM.  Dit vermogen is helaas teveel voor de standaard transmissie(4L65E) en vergt dus een ingrijpende verandering aan de aandrijflijn van de Hummer.
Dit is het punt waar onze ervaring en technici een uitkomst biedt. De standaard transmissie wordt vervangen voor een zwaarder model (4L85E) met een aantal modificaties.
Zo krijgt de transmissie niet alleen een shiftkit waardoor deze beter zal schakelen, maar wordt deze ook uitgerust met High performance frictie platen om het geweld aan te kunnen. Samen met een aantal bewezen eigen modificaties is de transmissie dan geschikt voor vermogens tot 650PK.
Om dit allemaal goed aan te sturen voorzien we de auto van compushift. Een standalone computersysteem welke de transmissie aanstuurt zoals wij dit graag willen. De originele computer van de Hummer wordt door ons opnieuw geprogrammeerd om hiermee te werken zonder vervelende foutmeldingen.
Na de ombouw wordt de hummer grondig geïnspecteerd, getest en gefinetuned alvorens deze terug gaat naar de klant.