Chevrolet 3100 BJ ’51 ( 7 )

 

Wie hier denkt een oude langzame pickup te zien heeft het goed mis. Deze Chevrolet 3100 is welliswaar in 1951 gebouwd, maar onder de kap huist zeer moderne techniek. Het origineel hart is vervangen door een LS-1 motor uit een Corvette van 2001. Deze motor heeft een vermogen van 365 PK waardoor deze relatief lichte pickup het leven van menig sportauto zuur kan maken. De kabelboom is op maat gemaakt, maar er wordt gebruik gemaakt van het standaard motormanagement systeem. De 4L60 transmissie is door ons opnieuw opgebouwd en in deze krachtpatser geplaatst. Door onze moderne apparatuur zijn wij in staat het origineel management systeem te programmeren naar onze wens. Niet alleen de schakeltijden, maar ook schakeldrukken zijn door ons volledig aan te passen. Zo creƫren een automatische transmissie met een sterke, doch comfortabele schakelkarakteristie. Hierdoor zal de transmissie zelfs onder meest extreme rijeigenschappen zorgen voor een goede aandrijving zonder compromis.
Nadat wij de auto voorzien hebben van een goede mapping, wordt de software voor de laatste keer geschreven en beveiligd zodat dit nooit meer verloren kan gaan door een software reset van b.v. een dealer.
Als laatste maken een testrit met de klant om hem daarna te overtuigen dat het echt dezelfde auto is wat hij heeft binnengebracht.