Chevrolet 1500 Pickup ( 7 )

 

Zoals in elk vakgebied zijn er uitzonderingen. Zo ook deze Chevrolet Pickup. Aan de foto’s van de auto is duidelijk te zien dat het hier niet om een standaard auto gaat. Deze bolide heeft een ware metamorfose ondergaan en hierdoor een uniek uiterlijk gekregen. Aangezien er niet alleen optisch veranderingen waren gepland voor deze auto, is de auto naar ons toegebracht voor een verandering aan de aandrijflijn.
In een later stadium zal de auto voorzien worden van een andere motor met een kleine 400 PK. Om dit geweld aan te kunnen is de standaard transmissie(4L60E) vervangen door een sterker exemplaar(4L80E).
De transmissie is door ons opgebouwd volgens onze high-performance specificaties om onder elke omstandigheid optimaal te kunnen presteren. Om de transmissie goed aan te kunnen sturen hebben wij de auto voorzien van Compushift. Dit standalone computer systeem geeft ons niet alleen meer informatie over de transmissie en werkparameters, maar stelt ons ook in staat om tijdens het rijden de schakeleigenschappen aan te passen naar wens.
Hierdoor kunnen wij de schakeleigenschappen perfect aanpassen voor de beste prestatie zonder dat hierdoor het comfort door verloren gaat.
Na het afstellen van alle parameters wordt de auto grondig getest om werking te garanderen onder elke omstandigheid. Als laatste wordt er een proefrit gemaakt met de klant en alle mogelijkheden van Compushift nog eens samen doorgenomen.