700BHP/1000+NM Jeep Grand Cherokee ( 4 )

 

Na talloze projecten wordt ook HPT wel eens uitgedaagd om het onmogelijke te doen. Dat gebeurde ook toen we deze Jeep Grand Cherokee onder onze hoede kregen. De originele 6.1 Liter Hemi Motor is opgeboord tot een 7 liter, en om hem een extra duwtje in de rug te geven, is er bij onze vrienden van Hennesey een turbokit gemonteerd. Dit resulteerd in een vermogen van circa 700 PK en een koppel van meer dan 1000nm aan de krukas. Dit wordt allemaal los gelaten op de originele mercedes 722.6 transmissie welke niet bepaald uitgeknipt is voor deze taak. Door het plaatsen van een Turbo, veranderd niet alleen het maximale vermogen en koppel, maar ook de afgifte hiervan ten op zichte van de gas stand.. Dit is een probleem, aangezien de druk mede wordt bepaald door de gaspositie welke corrospondeerd met een bepaalde vermogensafgifte. Deze balans is nu weg, en wordt bij ons terug gebacht door de ECU aan te passen met onze eigen modificaties.
Daarnaast moet de bak grondig onder handen genomen worden. Bij dit vermogen vergde dit een zeer zware ingreep waarbij drums, zuigers en lamellenpakketen bij HPT opnieuw ontworpen zijn naar een specificatie waar zelfs Mercedes jaloers op zal zijn.
Dit heeft ertoe geleid dat deze jeep nu over een uniek produkt beschikt welke de krachten welke voortvloeien uit deze indrukwekkende setup zonder problemen trotseerd.